Beszámoló a Képi kifejezés pszichológiája műhelyről

Sajátélményű beszámoló Lőcsei-Balássy Emőke tollából:

"Kíváncsian mégis kissé félve érkeztem a tegnapi előadásra. Munkált bennem a gondolat, hogy "Jézusom, csak rajzolni ne kelljen". Ezek után nem árulok el nagy titkot, amikor azt mondom, hogy a rajztehetségem valahol jó mélyen el van ásva, és eddig nem sikerült kibontakoztatni. Mégis mikor jött a feladat, és amikor még nem tudtam, hogy mit kell majd rajzolnom, nem ijedtem meg.
Először komikusnak találtam a feladatot, valószínűleg amiatt, mert az én pálcika ember, virág, napocska és ehhez hasonlók rajztudásommal is különösebb erőfeszítés nélkül tudtam teljesíteni. Aztán az előadó gondolatai révén minden új dimezióba került, minden értelmet nyert. Már nemcsak a köröket láttam, hanem a magam kis érzelmi világa is megjelent a szemeim előtt. Gyermeki csodálkozás töltötte el a lelkemet. Ez a roppant egyszerű, bárkivel eljátszható módszer hibátlanul működik, ezt mi sem támasztja alá jobban, mint az a tény, hogy ott voltak fehéren-feketével a saját viharaim és napsütötte tájaim.
Ha egy szóval kellene kifejeznem, hogy én mit hoztam haza magammal, akkor azt mondanám, hogy hála. Köszönöm tehát, hogy ott lehettem.

Baráti ölelés,
(Lőcsei - Balássy) Emőke"


Májusi műhely: Képi kifejezés pszichológia

Előadó:     Prof Dr.  Vass Zoltán


Időpont:    2015. május 22. 17h 30

Helyszín: Egyetem (Bécsi út) 205-ös terem

 

Prof. Dr. Vass Zoltán a Károli Egyetem Általános Lélektani és Módszertani Tanszékének intézetvezetője, tanszékvezető egyetemi tanára.  
http://www.kre.hu/btk/index.php/oktatoink/546-vass-zoltan.html  

Ajánló a május 22-i műhelyünkhöz dr. Vass Zoltán tollából:
A képi kifejezés pszichológiája

"Az előadás betekintést ad a képi alkotások pszichológiai értelmezésének tudományos kutatási területébe: hogyan lehet megérteni a gyermekrajzok, a művészi alkotások, a spontán firkák vagy az elmebetegek festményeinek pszichológiai jelentését. 
Mit mondanak el a képek a személyiségről, az aktuális testi-lelki állapotról, a tünetekről, a betegségekről? 
Hogyan lehet pszichológiai diagnózist felállítani rajztesztek alapján? Mit vizsgál meg, milyen jeleket keres a szakértő, amikor képeket elemez? 
Hogyan lehet az elemzést számítógépes programmal objektív módon elvégezni? 
A résztvevők választ kapnak a felsorolt kérdésekre és önismereti gyakorlatokat is elvégeznek."

Előadásra és önismereti gyakorlatokra készüljetek! 
Várunk Benneteket szeretettel!

Beszámoló a Képi kifejezés pszichológiája műhelyről